Ştirea zilei

Au scăpat de emoții! Repartizarea computerizată la licee este publică!

Absolvenții clasei a VIII-a pot afla de astăzi, 24 iulie, unde vor învăța în următorii patru ani. Ministerul Educației a publicat în urmă cu câteva minute rezultatele admiterii la liceu. Astfel se încheie prima etapă a repartizării computerizate a candidaților.

Rezultatele repartizării la licee sunt afișate pe site-ul

http://admitere.edu.ro/

Până la data de 22 iulie, candidații și părinții sau reprezentanții lor legali au trebuit să completeze fișele de înscriere pentru admiterea la liceu și să-și exprime opțiunile cu privire la unitățile de învățământ în care ar vrea să studieze mai departe.

Pe 29 iulie, reprezentanții liceelor de stat din toată țara trebuie să transmită situația locurilor rămase libere.

Și tot în data de 29 iulie, începe a doua etapă de repartizare computerizată și admitere la liceu.

După afișarea locurilor rămase neocupate, este programată înscrierea candidaților la probele de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, care sunt programate pe 30 iulie. Rezultatele acestor probe vor fi afișate în data de 2 august.Între 29 iulie și 5 august, absolvenții care nu au fost repartizați la liceu în prima etapă trebuie să completeze din nou opțiunile în fișele de înscriere, acestea fiind introduse apoi în baza de date computerizată.

Repartizarea computerizată va avea loc pe 6 august, atunci când vor fi comunicate și rezultatele. În zilele de 6 și 7 august candidații trebuie să depună sau să transmită dosarele de înscriere la liceu, iar în intervalul 9-13 august are loc primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în primele două etape de admitere.

Back to top button