fbpx
Ştirea zilei

Autorul accidentului de la Partizani a fost arestat!

      În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza penală  privind pe inculpatul Ț. E, cercetat  pentru săvârșirea infracțiunilor de  conducere a unui vehicul fără permis de conducere, de conducerea unui vehicul de către o persoană aflată  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, de  conducerea unui vehicul neînmatriculat,de conducere a unui vehicul cu numere false și de ucidere din culpă.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 22.05.2024, în jurul orei 13.20, inculpatul Ț. E. a condus pe strada Dunării  din loc. Partizani, jud. Tulcea, un autoturism  marca BMV  în care se aflau și doi pasageri, deși inculpatul nu deține permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice iar la un moment dat, inculpatul  a pierdut controlul volanului și a intrat cu autoturismul în coliziune cu un stâlp de beton de pe marginea drumului, în urma impactului rezultând decesul unuia dintre pasageri și vătămarea corporală gravă a celui de al doilea pasager.

În urma deplasării la locul accidentului și a verificărilor efectuate de către organele de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier Tulcea din cadrul I.P.J. Tulcea,  s-a constat că autoturismul implicat în accident nu era înmatriculat și avea aplicate numere de înmatriculare false iar în ceea ce îl privește pe inculpatul Ț.E., acesta nu avea permisul de conducere și întrucât acesta emana miros de alcool, a fost supus prelevării mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, ocazie cu care s-a constat că inculpatul  avea o concentrație de 1,43 g%0 alcool pur în sânge.

Întrucât faptele inculpatului prezintă pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice și pentru ordinea publică, la data de 23.05.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului, propunere ce a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea iar inculpatului i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale .

         Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie  .  

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE