fbpx
Ştirea zilei

Muncitori fără contract în construcții și agricultură!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea a desfăşurat, în luna decembrie 2023 un număr de 148 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat  20 amenzi în valoare de 176.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 112 avertismente și au fost dispuse 182 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 76 controale, în urma cărora s-au aplicat 44 avertismente şi 13 amenzi în cuantum de 112.000 lei, din care 60.000 reprezinta amenda aplicată pentru 2 angajatori care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, respectiv cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, unde au fost depistate 3 persoane prestând activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă conform art.260 alin.1 lit. e din Codul Muncii. Au fost dispuse 109 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 72 controale, aplicându-se 68 avertismente şi 7 amenzi în cuantum de 64.000 de lei. Au fost dispuse 73 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE