Tulcea

Avem nevoie de un real avocat al poporului nu de un avocat al penalilor

- declarație politică a deputatului USR Tulcea, Eugen Terente

La aproape doi ani de când a fost recompensată de PSD și ALDE cu funcția de Avocatul Poporului, pentru sprijinirea penalilor în demersurile de blocare a Justiției, Renate Weber a fost revocată azi din funcție prin votul coaliției USR PLUS-PNL-UDMR.

Motivele revocării țin de neîndeplinirea misiunii stabilite de Constituție și legi și de neapărarea drepturilor și libertăților românilor, simultan cu acțiuni de destabilizare a altor instituții ale statului și cu demersuri care au urmărit mai degrabă satisfacerea unor interese personale și de grup.

A îngreunat lupta anticorupție și combaterea pandemiei COVID-19 și a pus umărul atât la menținerea pensiilor speciale, cât și la neimpozitarea lor. Iar când a fost vorba de introducerea unei noi categorii de pensii speciale pentru primari și șefii de CJ-uri, prin Codul administrativ adoptat de Guvernul Dăncilă, Renate Weber s-a plasat de partea baronilor locali.

În flagrantă contradicție cu atenția acordată pensiilor speciale, a ignorat total drama sutelor de minori victime ale abuzului, violenței și exploatării, dar și subiectul copiilor dispăruți din România.

Viitorul Avocatul Poporului nu trebuie să copieze metehnele predecesorilor săi. Trebuie să fie un bun profesionist și să dea dovadă de imparțialitate, să apere interesul românilor, nu pe al politicienilor care-l propun pentru această funcție.

Back to top button