fbpx
EducaţieŞtirea zilei

BACALAUREAT: 1032 de absolvenți intră azi în emoțiile examenului la Limba și Literatura Română

Peste o mie  de absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a, mai precis 1032, sunt așteptați azi, 26 iunie 2023, la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2023).  
Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ISJ Tulcea, probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, debutează luni, 26 iunie 2023, cu Proba de limba și literatura română. În total, pentru toate probele examenului din această sesiune s-au înscris 11144 de absolvenți din care 960 sunt din seria curentă.

La nivelul județului Tulcea au fost desemnate 4 centre pentru susținerea acestor probe.

Centre de examen:
1. Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea;
2. Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea;
3. Liceul Teoretic „Ion Creangă” Tulcea;
4. Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Tulcea.

Subcomisii de examen sunt organizate la liceele din Măcin și Sulina pentru elevii din aceste două orașe
Pentru elevii de la alte licee din județ, primăriile în parteneriat cu conducerea unităților de învățământ asigură transportul GRATUIT elevilor la cele patru centre de examen mai sus amintite.

Pentru acest examen s-au înscris 1032 de absolvenți (960 serie curentă, 72 serie anterioară)! 

CALENDAR BACALAUREAT 2023

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 iulie. Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 3 iulie 2023, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Cererea de contestații va fi însoțită de o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Națională de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
Pentru rezolvarea subiectelor candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Bacalaureatului.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). 
În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
 
Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button