fbpx
Ştirea zilei

VIRAL: Primăria Grindu a cerut, pe Facebook, … o sobă pentru un bătrân neajutorat!

- dincolo de comentarii răutăcioase, demersul a fost unul de succes

Postarea unei primării din judeţul Tulcea a devenit virală şi probabil va deveni şi mai şi în următoarele zile după ce viceprimariţa din comuna Grindu a cerut, pe Facebook, …o sobă!

„Bună seara!
Avem in comună un bătrân, Petrache Neculai in vârsta de 78 de ani care este bolnav si nu are familie. Dânsul locuiește intr-o căsuță părăsită lângă Dunăre iar in luna septembrie a fost operat la piciorul strâng, cu fractură de șold. Facem apel către dumneavoastră in speranța că cineva cu suflet mare ii poate oferi o sobă să se poată incălzi pe timpul iernii, deoarece nu-și permite să cumpere una, sursa lui de venit fiind ajutorul social de 142 lei!” este POSTAREA făcută ieri de Primăria Grindu-Tulcea.

Comentariile, mai degrabă răutăcioase, de la „hatteri” nu au întârziat să apară, însă, aşa cum o arată şi ultimul comentariu scopul a fost atins:

Bună ziua!
Vă mulțumim tuturor pentru comentariile postate!
Pentru lumea de bine,vă informăm că am gasit soba care-l va încălzi pe bătrân în iarna aceasta și cele viitoare,iar pentru cei care vor să contribuie financiar îi informăm că suntem în procedură pentru a deschise un cont bancar!
Comentariile în plus sunt de prisos.
Vă mulțumim!
Autoarea postării este viceprimăriţa din Grindu, Florentina Enică, însă cu acordul primarului Neculai Neagu.
Noi, ca şi persoane fizice, am făcut destule lucruri pentru acest bătrân. El este singur, nu a fost căsătorit niciodată, nu are rude iar veniturile sale sunt foarte mici pentru că nu are pensie. A fost croitor toată viaţa şi niciodată angajat. Are şi o dizabilitate din naştere, iar de curând l-am ajutat să meargă să se opereze la Brăila. Locuieşte într-o casă părăsită, fără acordul moştenitorilor, şi de aceea nu avem cum să îl ajutăm ca şi primărie cu o investiţie acolo pentru că poate veni oricând proprietarul şi îl evacuează.  Am vrut să implicăm şi comunitatea în a-l ajuta pe acest bătrân conştientă fiind că majoritatea reacţiilor vor fi negative. Dar faptul că unele persoane, cum este şi un preot din Germania, a cărui bunici sunt de aici, au fost sensibilizate şi vor să ajute e cel mai important dincolo de comentariile răutăcioase” a declarat Florentina Enică.
Soba pentru bătrânul din Grindu a fost donată de o persoană fizică din Luncaviţa care a văzut postarea. Au mai fost şi o serie de tulceni şi nu numai care au scris mesaje private primăriei prin care şi-au manifestat dorinţa de a contribui financiar la susţinerea acelui bătrân. De aceea, azi primarul comunei, Neculai Neagu, a venit la Tulcea pentru a solicita informaţii de la instituţiile bancare cu privire la deschiderea unui cont al primăriei pentru donaţii. Nu ar fi rău ca o instituţie bancară din Tulcea să facă un gest nobil şi să deschidă acest cont gratuit.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE