fbpx
Ştirea zilei

Controale ale Poliţiei şi ISCTR pe transportul de persoane şi mărfuri

Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, până pe 13 decembrie de poliţiştii rutieri, pe toate drumurile publice din județ. Activităţile sunt coordonate la nivel național, de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Tulcea.

Pe parcursul perioadei 2 noiembrie – 13 decembrie a.c., polițiștii rutieri din Tulcea împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier desfășoară acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

În această dimineaţă, în zona refugiul de pe DN 22, aproape de Lidl, trei echipaje ale IPJ Tulcea şi unul al ISCTR Tulcea au controlat 27 de autovehicule de transport public de persoane și de transport marfă, iar potrivit bilanţului din prima oră la 6 dintre acestea au fost constatate deficiențe.

În zilele următoare controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

De asemenea, polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

 

Back to top button