fbpx
Ştirea zilei

Preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni invitat la ARBDD şi Prefectură

La sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea, în timpul vizitei de astăzi a ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a avut loc şi o primă întâlnire cu reprezentanţii minorităţilor naționale din România, prima dintre acestea fiind Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România (CRLR), una reprezentativă pentru Delta Dunării.

Iniţiativa de a semna protocoale de colaborare cu toate organizaţiile minorităţilor naționale din România aparţine Guvernatorului ARBDD, Ion Munteanu, care l-a invitat azi la sediul instituţiei pe preşedintele CRLR, Silviu Feodor.

Președintele Silviu FEODOR a declarat: “Mă bucur că am fost prima dintre comunităţile invitate la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi mai ales într-un moment în care însuşi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, dl Costel Alexe, se află la Tulcea. Chiar am avut ocazia să schimbăm câteva cuvinte, mai cu seamă că domnia sa cunoaşte şi apreciază Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, fiind din judeţul Iaşi, acolo unde avem o comunitate puternică de ruşi lipoveni. Faptul că ne dorim să organizăm manifestarea culturală “Contribuția rușilor lipoveni la îmbogățirea materială și culturală a zonei Deltei Dunării” săptămâna viitoare la Sulina a fost apreciat de către dl Ministru, care l-a felicitat pe dl Guvernator pentru parteneriatul şi pe astfel de proiecte culturale şi de mediu.”.

După vizita de la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, preşedintele CRLR a avut şi o întâlnire cu prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan.

„Vizita a avut un caracter amical, dl Silviu Feodor făcând o trecere în revistă a activității CRLR în județul Tulcea, proiectele sale culturale şi educaţionale.
Comunitatea Rușilor Lipoveni din România este una respectată în județ și în țară și își aduce în mod deschis aportul la eforturile de dezvoltare ale țării noastre.
Dl Prefect a reliefat faptul că județul Tulcea beneficiază din plin de contribuția culturală și economică a reprezentanților Comunității Rușilor Lipoveni din România.
Dl Silviu Feodor a adresat invitația ca la următoarele acțiuni ale CRLR să fie prezent și domnul Prefect, invitația fiind acceptată cu plăcere chiar pentru evenimentul de săptămâna viitoare, ce va avea loc la Sulina.
Este vorba despre manifestarea culturală “Contribuția rușilor lipoveni la îmbogățirea materială și culturală a zonei Deltei Dunării”, la care şi-au confirmat deja participarea şi secretarul de stat Victor Opaschi de la Ministerul Culturii, şi subsecretar de stat Amet Aledin de la Departamantul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României, alături, desigur, de reprezentanţii CRLR din toată ţara.
Trebuie subliniat faptul că manifestarea culturală “Contribuția rușilor lipoveni la îmbogățirea materială și culturală a zonei Deltei Dunării” este organizată în parteneriat cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi Primăria Oraşului Sulina şi beneficiază de susţinerea Reprezentanţei UNESCO în România, care l-a desemnat ca participant la eveniment pe dl Codrin Tăut, expert în Comisia Naţională a României pentru UNESCO, Subcomisia Cultură”, se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului – Judeţul Tulcea.

Back to top button