fbpx
Ştirea zilei

Un tulcean a salvat din mare doi tineri, la Constanța!

Andrei este tulceanul care ieri seară, 7 martie 2024, a fost pentru câteva minute salvator de conjunctură, iar azi doi tineri trăiesc datorită curajului său! Fapta sa eroică, din păcate, nu va apărea ca atare în spațiul public și asta fiindcă unul dintre cei doi tineri salvați de la înec din apa mării este fiul unui demnitar cu rang înalt. Iar împrejurările în care acesta și un prieten de al său au ajuns în apa mării au fost trecute sub protecție pentru publicul larg.

Am ajuns ieri, 7 martie, la Constanța cu un amic și seară am ieșit la o plimbare în zona Tomis. Nu era multă lume, dar mi-a atras atenția un grup de tineri mai gălăgioși așa și am bănuit că au ei ceva acolo care să îi încălzească, așa cum făceam și noi în vremea studenției. Niciun moment nu m-am gândit că vreunul dintre ei ar avea teribilismul să se răcorească în mare, dar… După ce m-am îndepărtat cred că la vreo sută de metri am auzit ceea ce mi-a dat prima doză de adrenalină: zgomotul unui plonjon în apă!  M-am întors și am văzut un tânăr din cei 7 sau 8 câți erau cum a rămas în bustul gol și de pe acea construcție metalică de pe care săream și noi pe vremuri s-a aruncat și el în mare! În acel moment cred că instinctul a fost cel care mi-a dictat să încerc să îi salvez și niciun moment nu m-am gândit că îmi pun viața în pericol.”, ne-a povestit Andrei.

Ce a urmat nu a fost consemnat în niciun ordin de deplasare al niciunei instituții publice care a fost alertată printr-un mesaj la 112 de unul din tinerii care au rămas pe mal. În cele câteva extrem de puține minute câte au trecut până la apariția acestora, Andrei l-a salvat din apă pe primul dintre tinerii care a sărit în apă și în timp ce îi făcea masaj cardiac era cu ochii spre apă pentru a observa dacă iese la suprafață și cel în bustul gol pe care l-a văzut sărind. Iar când l-a văzut a intrat din nou în apă și l-a adus și pe el la mal. Amândoi erau inconștienți pe mal în momentul în care ofițeri ai unei structuri speciale și apoi salvatori medicali au preluat operațiunea de salvare a celor doi care a fost una reușită iar cei doi tineri au supraviețuit miraculos grație unui salvamar tulcean, salvator de conjunctură.  Da, pentru că Andrei este salvamar calificat și nu e prima dată când salvează o viată de la înec. Dar pentru prima dată când și viața lui a fost cu adevărat în pericol.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button