fbpx
Ştirea zilei

Adjudecat și validat: 11.000 de lei pentru un loc de parcare pe strada Albatros

După ce Tulcea a devenit în ultimele două zile subiect de  presă națională cu minunatul Regulament de organizare și funcționare a sistemului de parcări publice cu plată și de reședință din Municipiul Tulcea, iată că după ce s-au validat sumele licitate pe platforma online a Primăriei se poate spune că avem un nou record:  adjudecat și validat un loc de parcare îi va scoate din buzunar unui tulcean suma de 11.000 de lei.

Potrivit unor surse din interiorul aplicației prin care se licitează locurile de parcare din municipiul Tulcea, un anumit loc de parcare de pe strada Albatros din cartierul C5 avea o sumă foarte mare licitată, așa cum au procedat mulți dintre tulceni care au prins punctul slab al licitației electronice lansate de primărie prin care oricine poate licita oricât de la prima strigare. Așa cum a clarificat pentru prima dată în spațiul public infotulcea.ro, în cazul în care pentru un loc de parcare are doar un singur ofertant, conform Regulamentului, atribuirea se face pe un an la valoarea de 150 de lei indiferent de suma astronomică licitată.

Ei bine, ce s-a întâmplat ieri pe platforma online a primăriei pentru licitația unui loc de parcare, spre marea uimire a celor de la Biroul Parcari din cadrul DIAP Tulcea? Pe lângă sumele care au făcut deliciul știriștilor de la toate televiziunile, plecând de la o ”știre furată de un corespondent național la Tulcea”, așa cum s-a exprimat autorul, o licitație a fost chiar pe bune și a stabilit recordul în ceea ce privește un loc de parcare de reședință. Înainte de închiderea platformei pentru licitații pe un loc de parcare pentru care un tulcean oferise descurajanta sumă de 10.500 de lei a venit o ofertă mai mare: 11.000 de lei. Cel care licitase 10.500 lei nu a mai retras oferta, cel care a licitat 11.000 lei a fost declarat câștigător iar azi s-a și adjudecat și validat licitația. Cu alte cuvinte omul sau firma e bun sau bună de plată și tot surse din interiorul aplicației spun că deja notificarea de plată a fost transmisă.

Probabil că o astfel de informație, chiar dacă este cât se poate de reală, dacă nu are în titlu milioane de lei sau de euro nu va mai face obiectul vreunei știri naționale, ceea ce este foarte bine și deontologic. Cum bariera celor 10.000 de lei s-a depășit prin licitația încheiată ieri pentru un loc de parcare la periferia municipiului, rămâne de văzut ce recorduri se vor atinge în centrul municipiului, cum ar fi aglomerata stradă Gării, sau în alte zone centrale ale municipiului în care locuiesc, încă la bloc, milionarii Tulcei.

Vom reveni!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE