fbpx
Ştirea zilei

Ei bine, da! Premieră de film la Căminul cultural ,,Ion Jalea” Casimcea

Sâmbătă seara, în context Covid, cu o listă foarte strictă a spectatorilor verificați la accesul în Căminul cultural ,,Ion Jalea” din Casimcea, de parcă se intra la Gala Premiilor Oscar, a avut loc o premieră de film.

 

Ei bine, da, premiera mediumetrajului ,,Superstar”, după un scenariu de Ștefan Caraman și realizat în viziunea regizorului Cristian Bajora. O ,,experiență” pentru echipa de actori care a petrecut o săptămână în nordul Dobrogei, ziua la Casimcea și noaptea la Babadag, în imediata apropiere a unor persoane carantinate. Un proiect cu buget redus în care actorii, cinste lor, au acceptat contractele de voluntariat pentru o cauză nobilă

Nu știm dacă în istoria căminelor culturale din România rurală a mai avut avut loc vreodată vreo premieră a unui film, probabil nu, însă, așa cum sublinia și la începutul proiecției Ștefan Caraman, poate că oamenii de la țară au nevoie de ceva mai mult decât muzică populară.

Primarul Gheorghe Țilincă a fost aseară cel mai emoționat dintre toți cei prezenți în Căminul cultural ce poartă numele lui Ion Jalea și care se poate spune că e o mândrie locală: atât marele sculptor născut în Casimcea, cât și modernul lăcaș cultural. I-au fost alături primarului Gheorghe Țilincă, la acest eveniment emotionant al premierei, soția și copiii, colegii și prietenii, dar și întreaga echipă de actori, o dovadă că filmul ,,Superstar”, realizat cadru cu cadru în comuna Casimcea i se datorează.

Da, i se datorează primarului Gheorghe Țilincă pentru că a înțeles că o șansă dată culturii aduce beneficii de imagine ce nu pot fi cuantificate. Iar faptul că filmul se află deja selectat pe lista scurtă a unui festival de film tocmai din Australia încă de dinainte de a avea premiera spune multe despre ce impact poate avea un film, fie el realizat și undeva în Podișul Nord Dobrogean.

Și pentru ca actul cultural să fie complet, premiera filmului a fost precedată de piesa de teatru ,,Clinica sinucigașilor” a Teatrului În Culise, pe scenă fiind practic o parte dintre actorii filmului, aplaudați la scenă deschisă la finalul celor 100 de minute ale reprezentației.

O seară perfectă de teatru și film, de invidiat până și de municipalitatea din Tulcea, reprezentată la vârf la acest eveniment de primarul Ștefan Ilie și managerul public Nicolae Bibu, dar o invidie să sperăm constructivă.

Asta pentru că și municipalitatea pregătește o premieră de film, alt gen de film, în 14 noiembrie, despre care vom reveni cu altă ocazie.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE