fbpx
Ştirea zilei

VIDEO: Lux şi opulenţă în vila capilor reţelei de proxeneţi din Măcin

Proxeneţii din Măcin care şi-au creat în ultimul deceniu mai multe reţele de prostituţie în Germania şi Spania au primit zilele trecute o puternică lovitură din partea poliţiştilor şi procurorilor DIICOT care au reuşit să destructureze reţelele „Cotac”, „Şerban” şi „Caraman”, ultima dintre ele avându-l drept lider pe celebrul copilot aflat în dreapta şoferului care a provocat accidentul de la Văcăreni din 11 august 2019 atunci când şi-au pierdut viaţa trei persoane.

Tribunalul Tulcea a dispus, prin două încheieri măsura arestării pentru 6 bărbaţi şi 2 femei (detalii aici) respectiv pentru 4 barbaţi (detalii aici), implicaţi direct în aceste reţele.

Mai jos aveţi o filmare din care unuia dintre proxeneţi ce denotă luxul şi opulenţa în care trăiau aceştia de pe urma prostituatelor.

Comunicatul DIICOT

La data de 19.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 12 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2011 – 2021, pe raza orașului Măcin, județul Tulcea, s-au constituit trei grupări infracționale organizate cu scopul de a determina tinere să practice prostituția în străinătate, obținând astfel venituri substanțiale de pe urma acestora.
Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că cele trei grupări au obținut din activitățile infracționale aproximativ 1.000.000 USD, bani folosiți pentru achiziționarea unor case și autoturisme de lux.
La data de 19.04.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O Constanța și S.C.C.O. Tulcea au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, pe raza orașului Măcin, în urma cărora au fost ridicate 5 autoturisme de lux, telefoane mobile, suma de 25.000 de euro, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.
La data de 20.04.2021, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor 10 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Constanța.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Tulcea.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button