Ştirea zilei

Polițiștii au confiscat … arma unui tânăr de 21 de ani!

În urma unor imagini apărute în mediul online în care doi tineri din municipiul Tulcea s-ar fi afișat în public cu o armă, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Tulcea s-au sesizat din oficiul cu privire la încălcarea dispozițiilor Legii nr.295/2004 privind regimul armelor și munițiilor.

Polițiștii au procedat la identificarea celor doi tineri, stabilind faptul că ambii domiciliază în municipiul Tulcea și au vârstele de 20, respectiv 21 de ani.

În urma investigațiilor efectuate, aceștia au stabilit faptul că arma pe care cei doi tineri o dețineau asupra lor nu intră în categoria celor supuse autorizării, conform Legii nr. 295/2004, însă portul și utilizarea acesteia în spații publice sau neamenajate sunt interzise.

De asemenea, conform acelorași prevederi legale, s-a dispus confiscarea armei.

De unde a plecat ancheta polițiștilor

Un proprietar al unui club de airsoft din Tulcea a sesizat, mai întâi în spațiul public și apoi de aici Poliția, asupra faptului că în Tulcea și România nu prea ai voie să te joci cu armele pe stradă. Cu excepția  ,,armelor” din plastic sau lemn și dacă posesorul lor nu are mai mult de 5 ani. Altfel e infracțiune.

Postarea

,,Pentru că airsoftul nu este o joacă, armele airsoft au parte de câteva paragrafe importante în Legea Nr.117 din 15.06.2011, Legea nr. 196/2019 și Legea nr. 295/2004

De ce sunt atât de multe legi?
Toate fac referire la regimul armelor și munițiilor, au completări și modificări.

Din ce categorie de arme fac parte armele airsoft?

Îndiferent de legile menționate mai sus, armele airsoft şi cele de paintball se încadrează în categoria E.

Art 5

(4) Armele și dispozitivele neletale din categoria E din anexă pot fi deținute și, după caz, purtate și folosite de către persoanele fizice și juridice, fără îndeplinirea procedurilor de înregistrare sau autorizare, în condițiile prevăzute de prezenta lege.

Nu folositi replicile in spatii publice, daca doriti sa le transportati folositi genti/cutii si sa fie separate de incarcator/baterie.

Poza: Sursa Necunoscuta
Rugam parintii sa fie mult mai atenti. Dupa cum observati in aceasta imagine, acesti 2 tineri nu respecta reglementarile codului penal in privinta armelor si dispozitivelor neletale.

#tulcea #airsoft”

Back to top button