Ştirea zilei

Bărbat găsit înecat pe brațul Macin al Dunării, la Peceneaga

În cursul nopții trecute, în jurul orei 23:00, prin apel la numărul unic de urgență 112, a fost solicitat ajutorul autorităților pentru căutarea unui bărbat de 64 de ani care se afla la pescuit pe malul Dunării, pe Brațul Măcin, în localitatea Peceneaga.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Măcin cu o ambarcațiune RIB și un echipaj SMURD dar și colegii de la Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea. După două ore, căutările au fost sistate, reluându-se în această dimineață.

Trupul bărbatului a fost găsit în apele Dunării, scos la suprafață și predat autorităților. Din păcate, nu prezenta semne vitale.

Bărbatul se afla la pescuit împreună cu alți prieteni care au anunțat dispariția acestuia.

Ancheta a fost preluată de către autoritățile competente.

Pentru a evita acest gen de tragedii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, recomandă cetățenilor:

– să evite scăldatul în canale, râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte și curenții foarte puternici, albii nămoloase sau pline de pietre, crengi și trunchiuri de copaci;

– scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate în acest sens;

– să nu se aventureze în apă după ce au consumat alcool, seara târziu sau pe timp de noapte;

– să supravegheze copiii atât în apă cât și în proximitate;

– să nu încerce acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcții; consecințele pot fi grave;

Comunicat ISU Delta Tulcea

Back to top button