Ştirea zilei

Bilanţ după prima zi de „cod alb”: drumuri închise şi localităţi fără energie

În această dimineaţă a fost centralizată o situaţie privind ziua de ieri, 27 ianuarie 2021, şi ce a însemnat ea ca şi stare de urgenţă pentru autorităţile implicate în gestionarea situaţiilor apărute ca urmare a codului galben de ninsori şi viscol, transformat apoi în cod portocaliu.

Potrivit informaţiilor furnizate de Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) pe parcursul zilei de ieri s-a intervenit pentru salvarea a 147 de persoane blocate în 72 de autovehicule pe drumurile din județ.

Pentru intervenţiile pe drumurile publice, naţionale, judeţene şi comunale, au participat 247 de persoane, cei mai mulţi din structura Secţiei de Drumuri Naţionale – 80 şi respectiv societăţii care asigură deszăpezirea drumurilor judeţene – 52.

Structurile MAI, pompieri, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, alături de personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă aflat sub coordonarea ISU Delta, au participat la acţiunile punctuale semnalate CJCCI, nu doar pentru salvarea celor 147 de persoane blocate în 72 de autovehicule ci şi pentru urgenţe de altă natură, în special medicale.

În această dimineaţă, alimentarea cu energie electrică era întreruptă în 7 localităţi în care erau înregistrate avarii respectiv: Murighiol, Plopu, Agighiol, Iazurile, Valea Nucarilor, Lunca și Sabangia.

Back to top button