Mediu

Bilanț Let’s do it, România la Tulcea: 3260 saci de deșeuri!

Sâmbătă, 17 septembrie 2022, și la Tulcea a fost marcată Ziua Națională de Curățenie prin acțiuni de ecologizare și educație cu privire la responsabilitatea față de mediu și comunitatea în care ne desfășurăm activitatea. Aproximativ 2500 de voluntari, majoritatea elevi au ieșit în spațiile în care de cele mai multe ori își petrec timpul liber, au adunat în jur de 3260 saci de deșeuri și au învățat că acțiunile de prevenție, conștiente și responsabile ne pot salva o zi de weekend în care trebuie să facem curat, dar mai important ne salvează resursele vitale traiului în comunitate.

În municipiul Tulcea au participat elevi ai liceelor Colegiul Dobrogean Spiru Haret, Liceul Teoretic Grigore Moisil, Liceul Pedagogic, Liceul Brad Segal dar și elevi din ciclul primar și gimnazial al școlilor Alexandru Ciucurencu, Grigore Antipa, Ion Luca Caragiale. Alături de elevi și profesori, s-au alăturat voluntari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția Întreținere și Administrare a Patrimoniului Tulcea, Cercetașii României Lotus Tulcea, Asociația ANCBP Filiala Tulcea.

Au fost ecologizate ariile din Parcul Lac Ciuperca, Parcul Victoria, Orășelul Copiilor, Parc Monument, Parcul Personalităților, zona de proximitate a Liceului Pedagogic și Școala Ion Luca Caragiale, zona de trecere cale ferată.

Toată acțiunea a fost sprijinită de Serviciile Publice care a asigurat o echipă de voluntari pentru zona Bididia, dar și colectarea tuturor deșeurilor din locațiile unde au fost anunțate acțiunile în cursul zilei de sâmbătă.

La nivel de județ și-au confirmat prezența localitățile Murighiol, Beștepe, Nufăru, Jurilovca, Nalbant, Casimcea, Cerna, Măcin, Smârdan, Jijila, Văcăreni, Isaccea, Niculițel, Sulina, Pecineaga, iar voluntari şi pădurari de la Ocolul Silvic Măcin, Cerna și Niculițel au fost în ariile protejate.

Județul Tulcea a fost printre zonele privilegiate cu vreme bună, la nivel național, o parte din județe au reprogramat acțiunea, însă datele raportate duminică seara sunt 87724 saci și 91287 voluntari pe 22 județe.

Este important să înțelegem că nu putem trage toți semnale de alarmă la nesfârșit. Cineva trebuie să și facă, să educe, să asigure că educația va produce efectele scontate pentru o societate civilizată. Dacă suntem toți lideri inspiraționali scoși din cutii, visând doar să îi inspirăm pe ceilalți să facă, este foarte posibil să expirăm rezultate demotivaționale.”, a transmis, printr-un comunicat de presă Doina Țăranu, coordonator pentru județul Tulcea al mișcării Let’s do it, România!

Back to top button