fbpx
Ştirea zilei

Bilanţul acţiunilor de „prevenire” anti-covid: 110 sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.000 de lei

În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19. Astfel, în această perioadă, pe întreg teritoriul județului Tulcea au fost organizate 123 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

În urma activităților derulate, polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.000 de lei; din care 96 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea mățtii de protecție, 11 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, o sancțiune a fost aplicată pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții/interdicții, iar 2 sancțiuni pentru alte fapte.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Back to top button