fbpx
Ştirea zilei

Bilanțul ITM Tulcea de luna trecută: În construcții și în baruri încă se muncește fără forme legale!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea a desfăşurat, luna trecută un număr de 181 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat  40 amenzi în valoare de 266.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 194 avertismente și au fost dispuse 315 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Muncă fără forme legale în construcții și baruri

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 111 controale, în urma cărora s-au aplicat 60 avertismente şi 33 amenzi în cuantum de 206.000 lei, din care 120.000 reprezinta amenda aplicată pentru 5 angajatori care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, respectiv baruri și alte activități de servire a băuturilor, unde au fost depistate 16 persoane prestând activitate, din care 6 fără a avea încheiate contracte individuale de muncă conform art.260 alin.1 lit. e din Codul Muncii şi 10 ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel tîrziu în ziua anterioară începerii activităţii conform art.260 alin.1 lit. e^1 din Codul Muncii. Au fost dispuse 174 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 70 controale, aplicându-se 134 avertismente şi 7 amenzi în cuantum de 60.000 de lei. Au fost dispuse 141 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE