fbpx
Comunicate

Braconaj piscicol în Zaghen: dosar penal pentru 3 kilograme de pește!

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au surprins în cursul dimineții de sâmbătă, 2 martie 2024 un tulcean care pescuia în ceea ce ar fi trebuit să fie minidelta Zaghen, și fiind încă o zonă strict protejată după un proiect de renaturare, dosarul penal este pentru braconaj în zone strict protejate.

”În data de 02 martie 2024, în jurul orei 06.00, jandarmii, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un bărbat ce pescuia cu plase de pescuit în zona Lacului Zaghen. Asupra persoanei, a fost găsită o plasă de tip setcă cu lungimea de 50 de metri și cantitatea de 3 kg de pește.
Având în vedere că peștele fusese capturat cu puțin timp în urmă, jandarmii au procedat la eliberarea peștelui, iar ulterior, s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării plasei de pescuit, urmând a fi predată organelor de urmărire penală.
Jandarmii au întocmit bărbatului actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit cu unelte neautorizate.
Cu această ocazie, Jandarmeria Tulcea reamintește faptul că pescuitul în zona strict protejată Zaghen este interzis pe tot timpul anului, deoarece aceasta reprezintă o zonă restaurată fiind inclusă în zonele cu regim de protecție integrală.
De asemenea, jandarmii tulceni au constat alte două infracțiuni ( tâlhăria și loviri și alte violențe) și au acordat sprijin la constatarea a șase infracțiuni pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte” se arată în comunicatul IJJ Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button