Ştirea zilei

Bucuria copiilor: Porți deschise în Portul Militar

De la ora 9 dimineață, Portul Militar din Tulcea și-a deschis porțile pentru vizitatori, în special copii. Desigur, toți au venit însoțiți de părinți sau bunici, însă ce e de remarcat e faptul că în cele patru ore cât au fost Porți Deschise au intrat pe poarta unității peste două sute de vizitatori.

Militari de la unitățile de marină din municipiul Tulcea dar și de la infanteriștii marini de la Babadag au oferit copiilor o experiență militară care, cu siguranță, le va rămâne bine întipărită în minte: tancuri, tab-uri, camioane de transport dar mai ales armament real, de la pistoale și pistoale mitralieră până la lansatoare de rachete sau bombe.

De pe nava bază vizitatorii au putut păși pe vedeta fluvială, vedeta blindată, remorcherul fluvial și chiar pe șalupa rapidă de intervenție producție 2022.

Jocurile marinărești au atras, se putea altfel?, toți copiii care au vizitat Portul militar Tulcea. Chiar dacă pe faleza Dunării nu se vor organiza anul acesta evenimente ale Marinei Militare, anul viitor va fi o adevărată paradă militară și pe noua faleză ce va purta numele lui Ivan Patzaichin.

Back to top button