fbpx
Ştirea zilei

Că tot sunt puține, Protecția Consumatorilor a închis o piscină!

Potrivit unui comunicat de presă al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Tulcea în perioada 17 – 19.07.2023, s-au verificat 3 operatori economici care desfăşoară activităţi în domeniul turistic,  ca parte a unei tematici regionale  de control, verificându-se atât unităţile de cazare cât şi unităţile de alimentaţie publică aferente. De asemenea, tot în cadrul acestei tematici au fost verificți și  alţi 3 operatori economici care desfăşoară activitate de comerţ în localităţile aflate pe traseele turistice.

În urma abaterilor înregistrate, comisarii tulceni au aplicat 11 amenzi contravenționale în valoare totală de 43.000 lei şi 2 avertismente.

În plus, s-au dispus şi 3 măsuri de oprire temporară a serviciilor de cazare cât și activitatea … la o piscină!. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare materii prime şi produse alimentare în valoare totală de 1300 lei.

Dintre cele mai frecvente nereguli constatate, menționăm:

  • igiena precară în camere, cu praf pe mobilier şi pânze de paiajen pe pereţi, lipsa covoraşelor antialunecare în baie;
  • servicii de agrement tip piscină care ar putea pune în pericol viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor (suprafaţa alunecoasă, gresie spartă cu colţuri ascuţite);
  • servicii de alimentaţie publică la care se utilizează proceduri şi produse nesigure (folosirea unor produse şi materii prime în afara datei durabilităţii minimale, a unor materii prime cu stare termică ințială schimbată, a unor produse nesigure cărora nu li nu se poate stabili data durabilităţii minimale);
  • comercializarea de produse alimentare în afara datei durabilităţii minimale sau datei limită de consum;
  • nerespectarea condiţiilor de depozitare impuse de producător.

Operatorii economici verificaţi au fost: SC Intertrans SRL, SC Gulliver’s Communications SRL, SC Uram Impex SRL, SC Stacor SRL, SC Soliana SRL, SC Ruşii SRL.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE