fbpx
Ştirea zilei

Cadastru în zece comune din Delta Dunării

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Tulcea anunță publicarea rezultatelor lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților gestionate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) situate în zece comune din județul Tulcea. Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile calendaristice pentru a depune contestații sau cereri de rectificare. Lucrările s-au desfășurat în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

20542006 – swamp vegetation in the danube delta

OCPI Tulcea și ARBDD au afișat documentele tehnice ale cadastrului, atât la sediile primăriilor comunelor C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina și Valea Nucarilor, cât și la sediul ARBDD. Noile cărți funciare vor fi eliberate la începutul lunii septembrie, după expirarea perioadei în care pot fi depuse contestații cu privire la rezultatul lucrărilor.

În iunie 2020, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și ARBDD au încheiat un contract de finanțare pentru înregistrarea în evidențele de cadastru și carte funciară a terenurilor situate în extravilan, a suprafeţelor terestre şi acvatice, inclusiv a terenurilor aflate permanent sub apă şi a plajelor din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”.

Contractul, în valoare de 30.186.749,19 de lei, prevede realizarea lucrărilor de cadastru în 116 sectoare cadastrale din 11 comune din județul Tulcea (C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina și Valea Nucarilor), reprezentând o suprafață de 189.674,83 de hectare. Fondurile necesare sunt asigurate din veniturile proprii ale ANCPI.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button