fbpx
Sănătate

Caravana cu Medici ajunge în Delta Dunării! Sâmbătă și duminică la Sulina!

În perioada 19-20 august, localnicii orașului Sulina și cei din împrejurimi vor putea beneficia de consultații gratuite puse la dispoziție de Caravana cu Medici (caravanacumedici.ro), o organizație non-guvernamentală prin care specialiști ai domeniului medical (medici specialiști, medici rezidenți, studenți, asistenți medicali) acordă îngrijiri medicale de bază prin efectuarea de analize medicale și consultații gratuite, în mediul rural, unde accesul la sănătate este limitat.

Evaluarea stării de sănătate a localnicilor se face prin consultații medicale gratuite în specialități diverse, precum: medicină internă, cardiologie, neurologie, pediatrie, urologie, oftalmologie ginecologie, dermatologie, medicină de urgență, și stomatologie.

Totodată vor beneficia și de investigații medicale suplimentare: electrocardiogramă, ecografie cardiacă, abdominală și de părți moi. În urma examinărilor vor fi eliberate scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice.

O altă direcție a Caravanei cu Medici constă în educația pentru sănătate. Localnicii vor asista la cursuri de educație medicală, ce vor atinge diverse teme de actualitate (măsuri de prim ajutor, măsuri de prevenție a bolilor, noțiuni de igienă, sănătatea femeii etc) și profilaxie stomatologică, esențială în viața de zi cu zi.

Această inițiativă a tinerilor medici este voluntară și a venit din accesul dificil la servicii medicale în rândul populației din mediul rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button