Sănătate

Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural ajunge la Sarichioi

 

În perioada august – octombrie, peste 1000 de persoane care locuiesc la sate beneficiază de investigații medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am făcut destul” organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC). Caravana include testări pentru inimă, diabet, prostată, rinichi și vezică urinară, sâni și piele.

Anul acesta, caravana este la cea de-a opta ediție și trece prin sate din județele Tulcea, Constanța, Brăila, Teleorman, Buzău și Călărași. Prima oprire va fi în județul Tulcea, localitatea Sarichioi în zilele de 14-15 august.

„Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere să îi primim pe cei din caravana medicală. Fostul centru de vaccinare, amenajat la începutul anului pentru fluxul de vaccin anti Covid este pregătit din punct de vedere sanitar pentru aceste testări medicale şi deja peste 100 de persoane s-au programat pentru testare” a declarat primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghen.

“Pentru foarte mulți locuitori din mediul rural, spitalele sunt inaccesibile din punct de vedere al distanței. O dată în plus, dată fiind pandemia, caravana noastră este și mai utilă.” spune Cezar Irimia, președinte FABC.

Scopul campaniei este de a oferi acces la servicii de sănătate pentru locuitorii zonelor rurale, dar și de a crește gradul de informare.

În cele șapte ediții precedente, au fost testate peste 7000 de persoane din mediul rural, s-au implicat peste 500 de medici, asistente și studenți voluntari și au fost diagnosticate 5 paciente cu cancer mamar.

 

 

 

Back to top button