fbpx
Comunicate

Cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului

Vineri, 14 aprilie 2023., polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Somova și Niculițel, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe strada o stradă din localitatea Somova, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 49 ani, din județul Tulcea. Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicând concentrația de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării mostrelor biologice.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Nu vă urcaţi la volan, daca aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constuie și un factor important de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

Respectaţi ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button