fbpx
Comunicate

Elevi tulceni calificați la etapa națională a concursului ”SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE DE PE BĂNCILE ŞCOLII”

În vederea creării unui comportament preventiv în mediul de muncă și formării unei atitudini preventive în mediul de muncă, la nivel național se desfășoară concursul  „ŞTIU ŞI APLIC” SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE DE PE BĂNCILE ŞCOLII”.

Obiectivul principal al concursului este  încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită Securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale.

Statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii lucrători au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din diferite cauze: lipsa de informare, lipsa de experienţă, lipsa de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă etc., astfel că învăţământul poate contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea acestora în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă încă de pe băncile scolii.

La nivelul județului Tulcea, în baza parteneriatului de colaborare între Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea și Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, în perioada   24 -25 martie 2023, la Liceul Tehnologic ”Brad Segal” Tulcea, s-a desfășurat etapa județeană a concursului „ŞTIU ŞI APLIC” SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE DE PE BĂNCILE ŞCOLII”, în prezenţa reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea. La concurs au participat 32 de elevi de la 7 unități de învățământ, coordonați de către 15 cadre didactice.

Toți elevii participanți au avut o pregătire bună, fapt care se reflectă în punctajele obținute, la etapa națională  calificându-se cinci echipe, respectiv:

  • Anton Monica-Elena și Iacob Robert Marian – Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” Tulcea;

  • Cristea Andreea-Denisa și Sava Andreea-Raluca – Liceul Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea;

  • Nicu Florentina și Rapcenco Denisa-Elena – Colegiul Economic ”Delta Dunării” Tulcea;

  • Caramilea Florentina- Daniela și Spînoaie Florentina-Loredana – Liceul Tehnologic ”Brad Segal” Tulcea;

  • Bărbuță Claudiu  și Bolea Mario-Nicușor- Liceul Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea .

Etapa națională a concursului se va desfășura în perioada 12-14 mai 2023 la Iași.

Comunicat ITM Tulcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button