fbpx
Comunicate

Activitate psihologică cu deținuții din Penitenciatul Tulcea „Impulsivitatea, furia și agresivitatea pot fi controlate”

- comunicat de presă

În Penitenciarul Tulcea se desfășoară astăzi, 08.08.2022, o nouă activitate psihologică pe tema „Impulsivitatea, furia și agresivitatea pot fi controlate” cu un grup format din 15 persoane private de libertate condamnate pentru infracțiuni cu violență, având ca invitată pe doamna Dumitrescu Sanda, psiholog terapeut, cu o vastă experiență în consilierea psihologică și terapia tulburărilor de personalitate și de comportament.

Scopul activității este de prevenire şi diminuare a comportamentelor agresive în rândul persoanelor private de libertate.

Activitatea propriu-zisă presupune o dezbatere pe tema psihoterapiei comportamentelor agresive, a strategiilor adecvate de autocontrol și a soluțiilor adaptate fiecărei persoane.  În cadrul întâlnirii, doamna psiholog Dumitrescu Sanda va prezenta avantajele psihoterapiei și a consilierii psihologice, precum și câteva tehnici de autocontrol pentru aceste probleme, cu consecințe sociale și penale pentru multe persoane. Dezbaterea va fi înregistrată și difuzată ulterior, prin studioul tv al penitenciarului, la întreg efectivul de deținuți.

Activitatea face parte dintr-o Campanie de prevenție a comportamentelor agresive destinate persoanelor private de libertate desfășurată pe întreg parcursul anului 2022.

Pe această cale multumim doamnei psiholog Dumitrescu Sanda pentru implicarea în parteneriatul cu Penitenciarul Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button