fbpx
Comunicate

Controale ITM Tulcea: Muncă fără forme legale la o asociație de proprietari!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea a desfăşurat, în luna iulie 2023 un număr de 153 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat  24 amenzi în valoare de 137.500 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 160 avertismente și au fost dispuse 252 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 79 controale, în urma cărora s-au aplicat 28 avertismente şi 17 amenzi în cuantum de 95.500 lei, din care 60.000 reprezintă amenda aplicată pentru 2 angajatori care îşi desfășoară activitatea în domeniul prelucrarea şi conservarea peștelui, crustaceelor şi moluștelor şi activități ale altor organizații (asociație de proprietari), unde au fost depistate 3 persoane prestând activitate fara a avea încheiate contracte individuale de muncă conform art. 260 alin.1 lit. e din Codul Muncii. Au fost dispuse 114 măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 74 controale, aplicându-se 132 avertismente şi 7 amenzi în cuantum de 42.000 de lei. Au fost dispuse 138 măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE