fbpx
Tulcea

Colaborare privind cercetarea în domeniul culturii, istoriei și spiritualității rușilor lipoveni din România

În vederea unei colaborări privind cercetarea în domeniul culturii, istoriei și spiritualității rușilor lipoveni din România, a avut loc astăzi, la sediul din București al Comunității Centrale, o primă întrevedere a deputatului Silviu Feodor – președintele CRLR cu doctorul în istorie Anca Libidov, o bună cunoscătoare a limbii slavone bisericești.

Anca Libidov a absolvit în 2003 Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Babeș -Bolyai” din Cluj-Napoca, Teologie Ortodoxă – Filologie (Limba și Literatura Română), iar în 2009 a susținut teza de doctorat la Institutul de Istorie „George Barițiu”, Academia Română, Filiala Cluj-Napoca, studiind Istoria medievală, Istoria culturii, Manuscrisele slavone și Paleografie chirilică.

Anca Libidov este autoarea volumului “Manuscrisele slavone de la Biblioteca Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române. Studiu monografic și antologie de texte” (care cuprinde teza de doctorat), Editura Etnologică, București, 2020.
În 2009 a publicat “Repertoriul manuscriselor slavone din Biblioteca Academiei din Cluj-Napoca”, la Editura Eikon din Cluj – Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button