Tulcea

Colaborare privind cercetarea în domeniul culturii, istoriei și spiritualității rușilor lipoveni din România

În vederea unei colaborări privind cercetarea în domeniul culturii, istoriei și spiritualității rușilor lipoveni din România, a avut loc astăzi, la sediul din București al Comunității Centrale, o primă întrevedere a deputatului Silviu Feodor – președintele CRLR cu doctorul în istorie Anca Libidov, o bună cunoscătoare a limbii slavone bisericești.

Anca Libidov a absolvit în 2003 Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Babeș -Bolyai” din Cluj-Napoca, Teologie Ortodoxă – Filologie (Limba și Literatura Română), iar în 2009 a susținut teza de doctorat la Institutul de Istorie „George Barițiu”, Academia Română, Filiala Cluj-Napoca, studiind Istoria medievală, Istoria culturii, Manuscrisele slavone și Paleografie chirilică.

Anca Libidov este autoarea volumului “Manuscrisele slavone de la Biblioteca Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române. Studiu monografic și antologie de texte” (care cuprinde teza de doctorat), Editura Etnologică, București, 2020.
În 2009 a publicat “Repertoriul manuscriselor slavone din Biblioteca Academiei din Cluj-Napoca”, la Editura Eikon din Cluj – Napoca.

Back to top button