MinorităţiTulcea

Deputatul Silviu Feodor la liturghia bisericii de rit străvechi cu hramul “Sf. Mare Muceniță Parascovia” din Tulcea

La biserica ortodoxă de rit străvechi cu hramul “Sf. Mare Muceniță Parascovia” din Tulcea, imediat după Sfânta Liturghie de astăzi, deputatul Silviu Feodor, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, a stat de vorbă cu preotul paroh – părintele (batiușka) Doriment și cu o parte dintre enoriașii parohiei tulcene pentru a identifica soluțiile la problemele existente.
Deputatul Silviu Feodor l-a felicitat pe batiușka Doriment pentru implicarea acestuia în activitățile Comunității, cu precădere în seria de manifestări pe linie de învățământ, părintele fiind în mai multe rânduri chiar președintele Comisiei de examinare la Olimpiada de Religie.
Pentru a sta de vorbă cu toți enoriașii parohiei, s-a propus organizarea unei întâlniri mai largi chiar de hramul lăcașului de cult, pe 10 noiembrie a.c. – ziua de pomenire a Sf. Mare Mucenițe Parascovia.
Părintele Doriment a apreciat aparițiile editoriale ale Editurii bucureștene “C.R.L.R.”, propunând trimiterea de către Comunitate spre parohie a mai multor exemplare pentru enoriași, în mod deosebit referindu-se la edițiile bilingve ale Psaltirii, Evangheliilor și Apostolului.
Back to top button