fbpx
Consiliul Judeţean

„Danubius C’Art Fest 2022, la o săptămână distanță de tulceni

- comunicat al Consiliului Județean Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat marți, 6 septembrie, la conferința de lansare a evenimentului „Danubius C’Art Fest 2022”. Pornind de la premisa mai bine după trei ani decât niciodată, „Danubius C’Art Fest” readuce la Tulcea, în cadrul celei de-a III-a ediții, literatura de calitate, muzica  bună și expozițiile de excepție reunite în cadrul unei manifestări cultural-artistice ce se va desfășura în perioada 15-17 septembrie la Casa Avramide din municipiu.  Și-n acest an, ideea a prins contur grație materializării unui proiect inițiat de Asociația de Dezvoltare Regională „Aegyssus” în parteneriat cu ICEM „Gavrilă Simion”, Biblioteca Județeană „Panait Cerna” și Centrul Cultural „Jean Bart” și cofinanțat de Primăria Tulcea în baza prevederilor Legii 350/2005.

La conferință au mai participat primarul municipiului, Ștefan Ilie, managerul Bibliotecii Județene „Panait Cerna”, Ligia Dima precum și reprezentantul Episcopiei Tulcii în persoana preotului Felix Lucian Neculai.

„De fiecare dată când particip la un eveniment cultural sunt cel mai bucuros. Atunci sunt momentele mele în care mă simt cel mai bine. Pentru că eu consider că manifestările de acest tip constituie o modalitate prin care noi, ca societate, ne putem dezvolta. Fiecare carte, fiecare melodie, poezie, tablou nu sunt decât cărămizi la baza fundației  societății pe care noi ne-o dorim să se dezvolte armonios. Nu vreau să vorbesc foarte mult, vreau doar să spun că pentru mine fiecare expoziție sau lansare de carte este un cadou foarte bine primit și așa cum spunea Victor Hugo, la un moment dat, că «arta îți dă aripi, nu cârje», eu încerc acest sentiment de fiecare dată când particip la un eveniment cultural artistic. Vă mulțumesc, în primul rând pentru ceea ce faceți și vă felicit pentru toate eforturile pe care le depuneți în organizarea acestor evenimente.

Tot Victor Hugo spunea că «arta este o deschidere imensă spre tot ceea ce este posibil», cu alte cuvinte către tot ceea ce noi putem face să fie posibil. Astfel că vreau să felicit încă o dată toți organizatorii pentru tot ceea ce fac să fie posibil prin acest festival, inclusiv Biblioteca Județeană, ICEM, Casa Avramide și toți cei care au depus un minim efort și au primit cu inima deschisă astfel de evenimente. Vă felicit încă o dată și vă doresc tot binele din lume. Doamne ajută!”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean, Mihai Huleni, cu acest prilej.

Comunicat al Consiliului Județean Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE