fbpx
Anunţuri

Comunicat de presă Comuna Mahmudia – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

În data de 7 septembrie 2023, Comuna Mahmudia a semnat contractul de finanțare, cu nr. 2442 DOT/2023 privind implementarea proiectului “Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente a școlii profesionale „Vasile Bacalu” Mahmudia”, cod proiect F-PNRR-Dotari-2023-5364.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI. Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației, Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar în cadrul Investiției- 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ, Investiției -11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele sau atelierele școlare și a Investiției – 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 1.163.264,32 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 977.533,04 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 185.731,28 lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 0,00 lei.

Obiectivul general al proiectului constă în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente, a unității de învățământ profesionale din Comuna Mahmudia, județul Tulcea, în vederea asigurării calității actului educațional și a nivelului de dezvoltare.

Obiective specifice:

  • Asigurarea resurselor tehnologice necesare pentru Școala Profesională „Vasile Bacalu” Mahmudia, localizată într-o comunitate săracă rurală (nr. SIRUTA 160724 din Anexa 12 – Localități orientative IDLU), pentru a permite accesul elevilor la tehnologie prin dotarea unui laborator informatic și a 14 Săli de clasă cu echipamente dedicate pentru organizarea învatarii în mediul virtual.
  • Sporirea calității și siguranței mediilor de învățare în Școala Profesională „Vasile Bacalu” Mahmudia prin realizarea dotarilor necesare cu mobilier si materiale didactice pentru îndeplinirea standardelor de calitate în 14 săli de clasă, o sala de sport si a un cabinet de sprijin, logopedie si consiliere. Inființarea unui atelier de practică pentru învățământ profesional și tehnic pentru filiera tehnologică turism / alimentatie-turism, dotat cu echipamente TIC și materiale didactice specifice.

Durata proiectului este de 16 luni, perioada de implementarea acestuia realizându-se în intervalul: 07.09.2023 – 31.12.2024. Informații suplimentare despre acest proiect se pot obține la numărul 0240.545.543 sau e-mail primariamahmudia@yahoo.com.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE