Ştirea zilei

Conferinţă PNL: Liberalii au pus pe primul plan sănătatea şi nu votul românilor

Deputaţii PNL Tulcea pentru viitorul Parlament al României, George Şişcu şi Michael Gudu, au susţinut azi la sediul de pe Concordiei o conferinţă de presă în care au analizat, la rece, rezultatul votului de duminică şi rezultatele repartizării mandatelor.

„Le mulţumim în primul rând celor care ne-au acordat încrederea şi implicit votul în 6 decembrie, vot care ne-a adus două mandate de deputat. Cam ciudat pentru democraţie aceast tip de repartizare a mandatelor, dar aşa este sistemul” a punctat încă de la început George Şişcu.

La rândul său, avocatul Michael Gudu a fost mai puţin surprins de rezultatul repartizării mandatelor pentru că „nu este decloc ciudat pentru că este o lege care stabileşte acest algoritm şi prin urmare avem de a face cu o repartizare legală a mandatelor”.

George Şişcu – parlamentar jucător

Pentru al doilea său mandat de deputat, George Şişcu a anunţat azi în conferinţa de presă că va fi un …parlamentar – jucător. „Spre deosebire de actualul mandat, al doilea meu mandat de deputat va fi diferit în sensul în care voi fi legătura primarilor din judeţ, indiferent de culoarea politică, atât cu Guvernul cât şi cu instituţiile deconcentrate de pe plan judeţean. Chiar vreau să fac un grup cu primarii, cu toţi primarii, şi să le rezolv toate problemele ce ţin de relaţia cu statul.” a declarat George Şişcu.

Michael Gudu – între comisiile Juridică şi de Administraţie

Dacă George Şişcu va rămâne membru al Comisiei de Transporturi (a refuzat să fie vicepreşedinte sau secretar), Michael Gudu pentru primul să mandat a optat pentru Comisia Juridică. „Pregătirea mea şi cei 20 de ani de avocatură mă recomandă pentru această comisie. Dacă nu mă voi regăsi în această comisie şi cele trei mandate de consilier îmi permit să optez pentru comişia de Administraţie”, a spus consilierul judeţean şi în acelaşi timp deputatul ales Michael Gudu. „Voi opta desigur pentru mandatul de deputat deci implicit voi renunţa la calitatea de consilier judeţean în favoarea colegului Dumitru Nurciu. Totuşi am 15 zile să optez aşa că e posibil să particip în calitate de consilier judeţean la ultima şedinţă ordinară din acest an”, a mai spus Michael Gudu.

La finalul conferinţei de presă cei doi deputaţi au făcut şi aprecieri cu privire la votul tulcenilor, concluzia fiind aceea că sunt mulţumiţi de rezultatul votului şi mai cu seamă al repartizării mandatelor.

„Faţă de locale se cunoaşte o scădere în opţiunile de vot ale tulcenilor, însă şi-au spus cuvântul şi măsurile impopulare luate de Guvern. O dovadă că Guvernul PNL a pus pe primul plan sănătatea şi nu votul românilor”, a declarar George Şişcu.

 

 

Back to top button