fbpx
Ştirea zilei

Străini din opt țări ne-au ecologizat plaja de la Sulina!

Săptămâna trecută, în cadrul Școlii de Vară Delta Dunării organizată de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare “Delta Dunării” (INCDDD) în colaborare cu Asociația Internațională pentru Cercetarea Dunării (IAD), s-au reunit peste 30 de participanți din opt țări pentru ecologizarea plajei Sulina. Această inițiativă, care face parte din #EUBeachCleanUp, nu a fost doar o acțiune practică, ci și o modalitate prin care studenții și experții să reconsidere natura, să se conecteze cu mediul și să-și aprofundeze cunoștințele asupra ecosistemelor fragile pe care doresc să le protejeze.

Participanții, inclusiv studenți selectați din rețeaua IAD și experți din Austria, Germania, Slovacia, Serbia, Ungaria, România, Bulgaria și Ucraina, și-au unit forțele cu reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) pentru a curăța deșeurile acumulate pe o lungime de 6 km de plajă în dreptul localității Sulina, de la unitatea militară până la Canalul Împuțita. În ciuda ploii abundente, acest grup dedicat a reușit să colecteze peste 170 de saci de deșeuri, care conțineau 60 kg de metal.

Ceea ce a făcut ca această ecologizare să aibă un impact deosebit a fost integrarea tehnologiei moderne – o parte dintre deșeurile colectate au fost cartografiate folosind o aplicație specializată, iar datele culese vor fi utilizate în articolele științifice viitoare, contribuind la cercetările în curs privind poluarea în Delta Dunării.

Acest eveniment a constituit o adevărată colaborare, având sprijin din partea Municipiului Sulina, care a asigurat transportul și J.T. Grup S.R.L., care s-a ocupat de sortarea și transportul deșeurilor. Personalul ARBDD a lucrat neobosit alături de voluntarii internaționali, demonstrând puterea muncii în echipă și responsabilitatea comună pentru conservarea mediului.

Ne exprimăm cea mai profundă mulțumire tuturor participanților pentru angajamentul lor neobosit. Această ecologizare nu a fost doar un obiectiv de atins; a fost o demonstrație puternică a devotamentului nostru colectiv de a păstra ecosistemele de coastă unice ale Deltei Dunării.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE