Tulcea

Consiliul legislativ face praf Legea Pescuitului, opera deputaţilor Bola Bogdan și Kocsis Alexandru

- proiectul a fost susţinut şi de către deputatul tulcean Michael Gudu

CONSILIUL LEGISLATIV a analizat si a dat zilele trecute un verdict şi anume AVIZ NEGATIV privind proiectul iniţiativă a deputaţilor Bola Bogdan și Kocsis Alexandru.
În urmă cu fix o lună de zile, deputatul Bogdan Bola declara: „Am ales data de 29 iunie, dată la care se sărbătoreşte Ziua Dunării pe întregul continent, să depunem în Parlamentul României Legea Pescuitului. Este vital pentru noi, oamenii, să respectăm natura și legile ei, să asigurăm echilibrul dintre habitatele acvatice naturale şi activităţile economice de exploatare a acestor habitate de către om.”. Restul poveştii fără finalizare poate fi citit aici.
Proiectul a fost susţinut şi de către deputatul tulcean Michael Gudu, însă tot fără finalizare iată…
După ce iniţiativa deputatului din sudul Dobrogei susţinută de colegul său din nordul Dobrogei a primit aviz negativ, nu au întârziat să apară şi reacţiile:
Am avut posibilitatea în diferite postări să atenționez inițiatorii proiectului de lege a pescuitului, opera deputaților Bogdan Bola și Kocsis Alexandru, asupra deficientelor privind constituționalitatea textului, cât și deficientele privind tehnica legislativă a actului normativ supus dezbaterii.
Deși autorii trâmbițau faptul că au făcut o lege de excepție, Consiliul legislativ a depus avizul nefavorabil pentru respectiva inițiativă legislativă.
Într-un raport bine motivat, Consiliul legislativ face praf povestea intitulată Legea pescuitului tocmai pe cele sesizate de subsemnatul, respectiv încălcarea Constituției și a Legii nr 24 din 2000 privind tehnica legislativă.
Domnilor deputați, v-am avertizat să vă consultați cu oameni pricepuți, nu cu specialiștii ANPA. Acum aveți rezultatul consultărilor. Ați reușit să vă faceți de râs și să vă demonstrați competentele profesionale. Ele nu sunt compatibile cu calitatea de deputat.„, a declarat Stefan Popescu președinte Federația Romana de Pescuit Sportiv.
Aici poate fi consultat Avizul Consiliului legislativ.
Back to top button