fbpx
Ştirea zilei

Controale pascale la comercianţii de miel, ouă, cozonaci şi altele

În cursul zilei de 19 aprilie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat o acțiune pe raza municipiului, în colaborare cu polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și medici din cadrul D.S.V.S.A. Tulcea.

Acesția au efectuat verificări pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, verificarea legalității activităților desfășurate de unitățile de alimentație publică și de cazare a turiștilor (domeniul HORECA), verificări privind legalitatea activităților derulate de agenții economici care desfășoară activități de import și achiziții intracomunitare de produse alimentare și nealimentare specifice Sărbătorilor Pascale, efectuarea de verificări privind agenții economici care desfășoară activități de producție, prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, carne și produse din carne, ouă sau alimente de origine animală, sub aspectul respectării prevederilor legale aplicabile, inclusiv din perspectiva înregistrării în evidențele financiar-contabile a cantităților de mărfuri aprovizionate sau vândute, în special în piețele agroalimentare din municipiul Tulcea.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 21 de societăți comerciale, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale în sumă de 14.500 de lei, din care: 4 sancțiuni pentru nerespectarea O.U.G. nr.28/1999-rep., privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale; două sancțiuni pentru nerespectarea Legii nr.145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și o sancțiune aplicată de medicii din cadrul D.S.V.S.A., pentru nerespectarea H.G. 984/2005-rep., privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. De asemenea, polițiștii au confiscat 402,9 lei, sumă neînregistrată în aparatele de marcat electronice fiscale.

Poliţiştii tulceni menționnează faptul că astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, în vederea combaterii infracțiunilor în domeniul economic. Deci, aziz comercianţilor!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button