Educaţie

Copii, poftiţi de mâine la târg! La Palatul Copiiilor e Târgul Ofertelor Educaționale

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, în colaborare cu unitățile de învățământ liceal/ profesional și C.J.R.A.E. Tulcea, organizează de mâine, 24 mai 2022, o nouă ediție a Târgului de Oferte Educaționale pentru anul școlar 2022-2023.

Acest eveniment se adresează elevilor de clasa a VIII-a, părinților, cadrelor didactice și are ca scop cunoașterea ofertei de școlarizare a liceelor, colegiilor și școlilor profesionale din județul Tulcea de către viitorii absolvenți ai învățământului gimnazial, care se află în situația de a alege traseul educațional, orientându-se spre învățământul liceal, filiera teoretică, vocațională, tehnologică sau spre învățământul profesional/ dual.” se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea.

Întrucât informarea corectă devine o condiție necesară, Târgul Ofertelor Educaționale 2022 vine în sprijinul elevilor și părinților care pot interacționa cu elevi, cadre didactice din unitățile de învățământ liceal/ profesional, care vor prezenta oferta educațională, în conformitate cu Planul de școlarizare al unității aprobat pentru anul școlar 2022-2023, baza materială existentă, performanțele realizate de elevi și diferitele oportunități, oferind, astfel, un suport pentru orientarea în carieră.

Când?

Târgul Ofertelor Educaționale pentru clasa a IX-a, învățământ liceal, profesional de stat și dual se va organiza în perioada 24-27 mai 2022, după cum urmează:

Marți, 24 mai 2022, în intervalul 10,00-16,00;

Miercuri, 25 mai 2022, în intervalul 9,00-16,00;

Joi, 26 mai 2022, în intervalul 9,00-16,00;

Vineri, 27 mai 2022, în intervalul 9,00-12,00.

Unde?

Târgul Ofertelor Educaționale se va desfășura în următoarele centre:

– Centrul Tulcea – Palatul Copiilor Tulcea;

– Centrul Babadag – Liceul „Dimitrie Cantemir” Babadag;

– Centrul Măcin – Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin;

– Centrul Isaccea – Liceul Teoretic „Constantin Brătescu” Isaccea;

– Centrul Sulina – Liceul Teoretic „Jean Bart” Sulina;

– Centrul Topolog – Liceul Tehnologic Topolog;

– Centru Luncavița – Liceul Tehnologic „Simion Leonescu” Luncavița;

– Centrul Mahmudia – Școala Profesională „Vasile Bacalu” Mahmudia.

IMPORTANT

Unitățile de învățământ vor planifica vizite la Târgul Ofertelor Educaționale, în diferite centre, organizate pe clase/ grupuri, luând în considerare opțiunile și interesele educaționale ale elevilor.

Oferta educațională a fiecărei unități de învățământ liceal și profesional poate fi cunoscută atât în cadrul Târgului de Oferte Educaționale, cât și în sistem online, prin materialele de promovare postate pe site-ul unității școlare și al I.S.J. Tulcea.

Succes viitorilor absolvenți în alegerea traseului educațional care să corespundă propriilor aspirații și aptitudini!

 

 

 

 

Back to top button