fbpx
Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: „Bani pentru Aeroportul Tulcea!”

Săptămâna aceasta, în plenul Senatului, a fost adoptat Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 135/2021 privind unele măsuri pentru susținerea activității aeroporturilor regionale pentru care consiliile județene au calitatea de autoritate publică tutelară!
Urmare demersurilor Asociației Aeroporturilor din România prin care s-au făcut cunoscute aspectele care au determinat deficitul de finanțare al aeroporturilor regionale cu un trafic anual de maxim 200.000 pasageri (Arad, Maramures, Oradea, Satu Mare, Targu Mures, Tulcea) pentru anul 2021, a fost adoptată Ordonanța de urgență a Guvernului prin care se reglementează cadrul general pentru acordarea unui sprijin fianciar operatorilor economici din subordinea județelor care administrează aeroporturile, care în anul 2019 au înregistrat un trafic mai mic de 3 milioane pasageri, pentru depășirea dificultăților fianciare cu care se confruntă, dificultăți generate în principal de pandemia actuală de COVID-19.
Astfel, s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru echilibrarea bugetelor locale, cu suma de 84.038 mii lei și alocarea acesteia bugetelor locale ale judetelor afectate de criza generată de pandemia COVID-19.
Ceea ce este important de reținut de aici este faptul că, județului Tulcea – Regiei Autonome Aeroportul Internațional Tulcea i-a fost alocată suma de 3.310 mii lei!
Este păcat să avem o pistă de milioane de euro (mă refer aici la modernizarea făcută cu fonduri UE), dar care este foarte puțin utilizată. Din câte știu, anul trecut nu a aterizat la Tulcea niciun avion de linie sau vreun charter, iar numărul pasagerilor care au ajuns la Tulcea pe calea aerului a fost din păcate sub 100.
Trăiesc cu speranța că alocarea acestor sume va duce la creșterea mobilității naționale și internaționale a tulcenilor și de ce nu, și la crearea de noi locuri de muncă. Eu personal, cred că Aeroportul Tulcea ar trebui să fie una dintre cele mai importante porți de intrare în paradisul verde al Deltei Dunării, în special pentru turiștii care vin din străinătate, dar și pentru românii din diaspora care vor să-și viziteze rudele sau să vină în concediu în țara lor de origine.”
Costel Vicol,
senator USR Tulcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button