fbpx
Tulcea

Eugen Terente, deputat USR Tulcea: ,,Bătaie de joc la adresa fermierilor”

Aşa cum se ştie, agricultura reprezintă un sector important în economia judeţului Tulcea.

Coaliţia de guvernare PSD-PNL este preocupată mai mult de numirea clientelei de partid pe funcţii, în loc să se preocupe cu adevărat de problemele fermierilor români.

Schimbând regula în timpul jocului, neţinând cont de procesele-verbale întocmite de comisiile de constatare a daunelor, Guvernul PSD-PNL oferă fermierilor, care au culturi cu un grad de calamitate de 100%, doar 335 de lei la hectar, deşi, iniţial, suma propusă pentru despăgubire era de 1.000 de lei la hectar. Suma de 335 de lei la hectar este infimă şi reprezintă o bătaie de joc la adresa agricultorilor.

Dacă bătaia de joc nu era suficientă, guvernul a venit, la finalul anului trecut, cu o formulă matematică eronată, desprinsă parcă dintr-o scenă de Caragiale, prin care fermierilor li se aplică de două ori procentul de calamitate, din care rezultă o sumă mult mai mică ca despăgubire.

Situaţiile de urgenţă provocate de calamităţile naturale necesită reacţii urgente din partea autorităţilor care acordă ajutoarele.

Guvernul României are obligaţia de a notifica Comisia Europeană şi să ia de urgenţă măsurile ce se impun ca fermierii români să îşi poată continua activitatea, pentru a nu se risca intrarea în colaps a agriculturii din România.

Aşa că, domnule ministru Florin Barbu, în numele fermierilor români, vă cer să luaţi măsuri cât mai urgente cu privire la situaţia agricultorilor.

 

Eugen Terente, deputat al USR, Circumscripţia electorală nr. 38 Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button