fbpx
Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: Comisia de la Veneţia recomandă desfiinţarea Secţiei Speciale

Este oficial! ✅ Comisia de la Veneția susține desființarea Secției Speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie în forma propusă de Stelian Ion, ministrul Justiției. Competențele de corupție trebuie să revină la DNA, iar amendamentele la Lege trebuie eliminate.
Înființarea acestei structuri, din ordinul lui Liviu Dragnea, al cărei singur scop a fost din prima clipă intimidarea magistraților incomozi și protejarea infractorilor, a fost criticată de la bun început de toate instituțiile europene. Prin urmare, avizul de astăzi nu este surprinzător.
Mesajul Comisiei de la Veneția este unul foarte clar: „primul pas urgent” în procesul de reformare a justiției este desființarea SIIJ.
În plus, Comisia de la Veneția recomandă eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaților, deoarece „ridică numeroase semne de întrebare atât pe conținut, cât și pe procedură”.
Așadar, Parlamentul primește astăzi undă verde de la Comisia de la Veneția pentru a desființa această anomalie din sistemul de justiție, obiectiv asumat de USR PLUS din primele clipe.
Sperăm ca proiectul Ministerului Justiției, condus de Stelian Ion, să fie adoptat cât mai curând în Parlament, în forma inițială, astfel încât să nu fie transformată Secția actuală într-o altfel de SIIJ, cu altă denumire, în cadrul Parchetului General.
Reparăm tot răul făcut în Justiție de PSD. Continuăm #RevolutiaBuneiGuvernari.
Costel Vicol,
Senator USR Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button