Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: Debirocratizare și digitalizare!

Vom putea plăti toate taxele online. În prezent, sub 30% dintre primăriile din România oferă această opțiune. Celelalte 70% au șase luni la dispoziție să vină în secolul 21 și să implementeze schimbarea adusă de legea USR, după ce inițiativa parlamentarilor USR  care obligă instituțiile publice să-ți ofere posibilitatea de a plăti taxele și impozitele online a devenit lege.
Acces online la datele despre contractele de muncă. Nu va mai fi nevoie de acordul angajatorului, de drumuri la Inspectoratul Teritorial de Muncă sau de cereri scrise şi numere de înregistrare. Orice salariat va putea accesa oricând şi imediat istoricul contractelor de muncă finalizate sau active.
Digitalizăm și justiția. Hotărârile judecătorești vor fi comunicate prin e-mail tuturor persoanelor care doresc și sunt părți ale proceselor, după ce proiectul deputaților USR  a devenit lege. Fără întârziere, consum de hârtie și cheltuieli suplimentare, așa cum este normal în Europa vremurilor noastre.
Firmele nu vor mai trebui să păstreze timp de 50 de ani documentele financiar-contabile. Legea inițiată de USR reduce perioada de arhivare de la 50 de ani la 5 ani. Legea USR reduce cheltuielile firmelor cu păstrarea documentelor și le încurajează să facă pasul spre digitalizare.
Încurajăm investitorii. A devenit lege proiectul care scade cotele de impozitare pentru câștigurile la bursă: 1% pe investiţiile mai mari de un an şi 3% pentru cele mai mici de un an, față de 10% cât este impozitul astăzi. Legea mai prevede și reținerea impozitelor la sursă, o simplificare importantă pentru investitori.

Costel Vicol, senator USR Tulcea

Back to top button