fbpx
Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: O tragedie după alta sub o guvernare inertă

Un adolescent a murit și trei eleve au fost grav rănite după ce clădirea internatului unui liceu s-a prăbușit.  S-a prăbușit pur și simplu, fără să fie cutremur, fără să fie explozie, fără să fie vreo problemă vizibilă. Imobilul nu a fost niciodată expertizat seismic, deși era evident că ar fi trebuit.

USR a luptat încă din primii ani în care a avut reprezentare parlamentară  să introducă,  prin lege, obligativitatea expertizării seismice a școlilor și a spitalelor construite înainte de 1978. N-a fost ușor, dar am reușit!

Astfel, Legea 170 din 7 octombrie 2019 prevedea ca până pe 1 ianuarie 2021 să se facă expertize seismice la imobilele unde se desfășoară activități didactice. Din păcate, legea nu a fost aplicată!

Între timp, s-a adoptat o altă lege, cu același conținut, dar cu altă dată limită. Și uite așa, au trecut 3 ani degeaba.

Măcar acum autoritățile sper să înțeleagă faptul că nu este de glumă. Clădirile vechi neexpertizate sunt un pericol. Nu știm câte sunt, nu știm care sunt.  Dar știm că pericolul unor tragedii de proporții în caz de cutremur este real. Și este cu atât mai îngrijorător cu cât tocmai situația școlilior și a spitalelor a fost și este în continuare tratată cu cea mai mare indiferență

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE