fbpx
Tulcea

Victor TARHON – PMP: Bunăstare … prin tradiții și cultură

- articol de informare electorală

Dobrogea, asociată cu Delta Dunării și marea, depozitează, dincolo de aceste obiective turistice, un tezaur inestimabil de destinaţii interesante. În județul Tulcea trăiesc laolaltă culturi şi civilizaţii, în prietenie şi deplină înţelegere, păstrându-şi fiecare etnicitatea şi stârnind curiozitate şi admiraţie: români, ruși – lipoveni, turci şi tătari, aromâni, armeni și greci, italieni, bulgari, armeni, evrei sau romi.
Tulcenii reprezintă un model european de conviețuire pașnică, iar satele județului Tulcea sunt adevărate expoziții etnografice, cu tradiții și obiceiuri prea puțin alterate de valul modernității.
Patrimoniul material și imaterial al satului tulcean trebuie pus în valoare, pentru a păstra aceste comori moștenite de veacuri, în respect față de trecut și cu speranța unui trai mai bun al locuitorilor.
Fiecare zonă are povestea ei și cheamă, neputincioasă, turiștii să-i descoperim frumusețea. Străbătând județul nu ocolești orașul Babadag, pentru care musulmanii, cu mândrie revendică titulatura de „Mica Mecca” a României, urci la cetatea Enisala, frumoasa genoveză, singura cetate medievală păstrată în Dobrogea, vizitezi Bazilica din Niculiţel, unul dintre cele mai vechi monumente creştine de pe teritoriul actualei Românii, ajungi în zona Munţilor Măcinului care se mândreşte cu o pleiadă de 13 etnii pe raza celor 19 localităţi din perimetru și, după o plimbare cu lotca, mirosind a pește, turistul se poate relaxa în baia cu aburi, o marcă identitară a lipovenilor.
Victor Tarhon, candidatul PMP la Camera Deputaților:Multe zone rurale din județul Tulcea sunt zone cu acces limitat la cultură, fără activitate turistică, dar cu un tezaur cultural și etnografic inestimabil. Voi susține valorificarea patrimoniului cultural material și imaterial prin abordări integrate în context local, promovarea incluziunii și a diversității pentru dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale. Este imperios necesar ca fondurile pentru proiectele culturale, destinate și zonele rurale, să fie suficiente și accesibile unui număr cât mai mare de antreprenori. Turismul și cultura aduc bunăstare, dezvoltă micii antreprenori, iar tinerii pot contribui la relansarea zonei”.
Cel mai bătrân pământ al țării poate renaște, nu doar prin Delta Dunării, ci și prin punerea în valoare a diversității culturale. În fața acestei moșteniri, nu putem să rămânem pasivi, iar PMP își propune să susțină și să inițieze măsuri legislative pentru dezvoltarea domeniului cultural.
Județul Tulcea – această UNITATE ÎN DIVERSITATE – așteaptă să fie pus în valoare.
Material publicat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, Comandat de Partidul Mișcarea Populară, Organizația Județeană Tulcea – Cod AEP 11200012

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button