Tulcea

Costel VICOL, senator USR Tulcea, propune plafonare pe tranșe de consum la eletricitate!

În fiecare săptămână.. Guvernul vine cu noi manevre de bulversare a populației! Se pare că liderii Coaliției decid ce se mai întâmplă cu facturile românilor. Vor analiza compensarea și pentru biserici, companii de utilități, dar și cele care vizează transportul în comun. Vor să schimbe calculul pentru compensare – să se bazeze pe consumul din ultimii trei ani.
Haos, ăsta este cuvântul care poate caracteriza activitatea Coaliției! Nu tot ei au decis la 1 septembrie să scoată de la plafonare bisericile și companiile de utilități?
Uite cum s-a trezit din somn, domnul Grindeanu și a realizat că Metrorex va plăti pentru energie în luna septembrie cât pentru un an întreg. O altă gaură de zeci de milioane de lei. Vine domnul Grindeanu cu bani de acasă?
Oameni buni, ce este foarte trist este faptul că, toate bâlbele și haosul acesta ne costă bani, pe noi, contribuabilii români.
USR-ul vrea ca toți românii și toate companiile românești să beneficieze de sprijin pentru plata facturilor, fără discriminări!!!
În acest sens, am depus 2 amendamente. În primul rând, să eliminăm aberația cu plafonarea în funcție de consumul pe 2021. Nu suntem de acord să folosim media pe ultimii 3 ani. Românii au fost obligați să stea în casă pe timp de pandemie normal că au consumat mai mult. Din cauza PSD și PNL, fiecare familie trebuie să scoată astăzi mai mulți bani din buzunare. Totul s-a scumpit!
Din cauza lor, suntem datori vânduți. Statul român este dator cu peste 40 miliarde de lei către furnizorii de energie.
Oamenii suferă, datoriile cresc, sărăcia se extinde. DAR clientela PSD PNL ține de privilegii. Ei o duc bine, oamenii de pe stradă o duc rău.
Uneori mă întreb, oare ce este greșit in faptul că vrem ca toată lumea să beneficieze de plafonare pe tranșe de consum. Cu titlu de exemplu: pentru primii 100 de kWh, toată lumea să aibă plafonare la 0,68 lei/kWh, iar pentru consumul între 101 – 255 kWh plafonare la 0,8 lei/kWh și pentru ce depășește, să se aplice prețul din contract.
Împreună cu colegii mei, vom continua să atragem atenția guvernanților în legătură cu măsurile discriminatorii luate împotriva populației, prin depunerea de amendamente. Sperăm că nu va fi în zadar!
Costel Vicol, senator USR Tulcea
Back to top button