Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: ”USR a propus scăderea TVA-ului de la 19% la 5% pentru energie!”

USR a propus scăderea TVA-ului de la 19% la 5% pentru energie încă din ianuarie. Este o lege depusă în Parlament. De opt luni, PSD și PNL refuză să o discute.
În schimb, au venit cu plafonarea prețurilor la energie, măsură pentru care și-au dat seama că nu au bani. Incompetența lor a aruncat piața de energie în haos. La iarnă, situația riscă să devină dramatică.
PSD și PNL, măcar acum, în ultimul ceas, adoptați legea USR de scădere a TVA-ului la energie.
E măsura corectă, adoptată în mai multe țări europene.
Coaliția ridicolului: au adoptat măsura plafonării prețurilor la energie fără a avea bani să o susțină. Acum urmează haosul și adâncirea crizei energetice.
PSD și PNL vor să suprataxeze furnizorii de energie cu 80% pentru că, 6 luni mai târziu, și-au dat seama că nu au bani pentru compensare.
Cu un Guvern incompetent care nu poate plăti furnizorii de energie, o instituție – ANRE – care ar trebui să se ocupe de reglementarea pieței de energie paralizate de politrucii numiți în funcție și un concurs de populisme din partea PSD și PNL, situația riscă să devină dramatică la iarnă.
PSD, PNL și UDMR tot nu reușesc să vină în fața românilor cu soluții reale la criza energiei.
Primul pas pentru rezolvarea crizei: abrogarea urgentă a ordonanței privind plafonarea și compensarea. Apoi, trebuie adoptate celelalte măsuri propuse de luni bune de USR: eliminarea taxelor din facturile de gaz și energie, reducerea TVA la 5%, vouchere pentru consumatori vulnerabil, credit fiscal pentru companii și reducerea taxării muncii.
Virgil Popescu trebuie să plece. E principalul responsabil de haosul din sistemul de energie.
Costel Vicol, senator USR Tulcea
Back to top button