Tulcea

Costel VICOL – USR PLUS: Eliminând povara birocratică, economia se poate dezvolta sănătos

- articol de informare electorală

Costel Vicol este candidatul USR PLUS Tulcea pentru Senat. Absolvent al facultății de Management Financiar Contabil, de profesie economist este angajat în mediul privat din 1989 și la momentul actual profesează ca manager, șef de șantier unde a interacționat cu oameni de diferite culturi și medii sociale. A învățat să relaționeze cu aceștia, să empatizeze cu nevoile lor, să se adapteze și punându-și cunoștințele la dispoziția lor, să construiască împreună proiecte.
Militează pentru reducerea birocrației impusă de stat întreprinderilor și continuarea procesului de debirocratizare prin analiză permanentă a poverii administrative pe mediul de afaceri și reducere cerințelor inutile.


Costel VICOL
„Statul descurajează antreprenorii români printr-o birocrație excesivă. De la înființarea unei firme până la desfășurarea activității în sine, legislația românească este extrem de stufoasă și are cerințe de multe ori aberante. Sunt multe intreprinderi care ajung să aștepte până la 9-12 luni pentru a putea deschide o afacere. Mai trist, foarte mulți dintre cei care pornesc în aventura de a face afaceri se lasă păgubași și astfel se pierde potențial economic și locuri de muncă. Legile de multe ori nu fac diferența între micii și marii producători și îi supun pe toți aceleiași birocrații”.

Mai multe legi pentru debirocratizare, inițiate de grupul parlamentar USR, au trecut deja în Parlament. S-au tăiat astfel multe hârtii inutile cerute la înființarea unei firme, precum și limitări precum cea de a fi acționar unic într-o singură societate comercială.

Măsuri concrete
– Eliminarea interdicției de a avea mai mult de un singur SRL cu asociat unic, – Obiectiv atins prin legea 102/2020
– Eliminarea acordului vecinilor la înființarea unei firme într-un sediu în care nu se desfășoară activitate, – Obiectiv atins prin legea 102/2020
– Eliminarea hârtiilor redundante necesare pentru înființarea firmelor sau pentru activitatea lor, – Obiectiv atins parțial prin legea 102/2020 și parțial prin proiectul pl-x 599/2020, care se află la promulgare.
– Eliminarea hârtiilor anuale de confirmare a beneficiarilor reali când nu intervine nicio schimbare sau când asociații sunt exclusiv persoane fizice, – Obiectiv atins prin legea 108/2020
• Digitalizarea completă a procesului de înființare a firmelor.
• Reînființarea comisiei de tăiat hârtii

Eliminând povara birocratică, economia se poate dezvolta sănătos.
Înlesnind antreprenoriatul, vom avea o prosperitate reală, nu creată prin inflație monetară și vom crea locuri de muncă bine plătite în România.

Mai multe detalii aici

 

Votează USR PLUS pe 6 Decembrie!
#O Românie fără hoție

 

Material publicat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”)  Cod unic de identificare: 11200021.

Back to top button