Covid-19: Tulcea are 33 de internaţi în secţia infecţioase!

Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean Tulcea are azi nu mai puţin de 33 de internaţi adică aproape de capacitatea maximă. Vestea bună e că toate aceste cazuri de la Tulcea sunt forme uşoare de boală, spre deosebire de celelalte 12 cazuri confirmate cu tulceni care sunt internate la Constanţa, cu forme mai grave. Informaţia se regăseşte în comunicatul de presă al Insttuţiei Prefectului Judeţul Tulcea de azi, 11 mai 2020.

Astăzi, 11.05.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore.

Până la data de 11.05.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 585 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, in scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 54 persoane si au intrat un număr de 45 persoane. Tot până la această dată au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 4488 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 78 persoane; la aceiași dată au ieşit din perioada de carantină 581 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 313.

De asemenea, până la această dată au fost testate 1.837 de persoane, 48 persoane fiind testate ieri 10.05.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 88 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. A fost înregistrat un deces, o persoană în vârstă de 62 de ani. 45 de persoane sunt încă internate din care 33 la spitalul din Tulcea, secția de boli infectioase, iar 42 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 11 mai 2020 s-au efectuat controale la 169 locuinte, din care la 119 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 50 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 510 persoane, dintre acestea 356 de către lucrători ai Poliţiei şi 154 de către lucrători ai Jandarmeriei.

În urma efectuării acestor acţiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare a reieșit faptul că   toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 0 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 0 lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României pe tema respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 10.05.2020, 20 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 0 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 28.500 lei, din care 28.500 lei aplicate de poliţişti si 0 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare emise de Guvernul României un număr de 3.941 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 10.772.039 lei.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.

Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Back to top button