fbpx
Ştirea zilei

La Sulina, un autoturism de teren a intrat în „biserica” doamnei Guvernator al ARBDD!

Rezervația Biosferei Delta Dunării. Loc strict protejat, unde natura trebuie tratată în mod regal. Cu plaje unde vii să te relaxezi în zile toride de vară.
Ok. Toate bune și frumoase până apare o mașină în viteză, intrând chiar și în mare. Poate greșesc eu, dar din ce știu e interzis accesul auto pe plaja. Plus că e vorba de o plajă din RBDD.
Notez că posesorul auto a stat la plajă, iar acum la final a trecut prin canalul care se varsă în mare, a trecut de gardul zonei militare și a continuat deplasarea. Iar pentru accesul la zona militară e un drum separat, dedicat.„, aşa a scris un tânăr elev din Tulcea aflat în vacanţă la Sulina despre faptul că un autoturism de teren a pătruns nu doar pe plaja de la Sulina, ci şi în apa mării.
Postarea elevului din Tulcea a fost preluată imediat ieri seară de grupul EŞTI DIN TULCEA DACĂ … care a atenţionat prin #haştag atât instituţia ARBDD, guvernatoarea Rezervaţiei cât şi autorităţile din Sulina cu textul:
😂 Ce ai făcut, mă nene, mă?
☎️Alo, tanti Atena, vedeți că cineva din #Sulina a intrat cu mașina în …🙏 biserică! #arbdd #atenagroza  #sulina
O fină trimitere la faptul că în ziua numirii sale, fără fast şi fără niciun oficial al ministerului prezent la Tulcea, guvernatoarea Atena Adriana Groza a declarat printre altele că Delta Dunării e un sanctuar în care ar trebui să se intre ca într-o biserică!
Amendă pentru cel care a îndrăznit să intre cu maşina în … biserică!
Fotografiile tânărului de la Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea au devenit imediat virale şi astfel un post de televiziune naţional a prezentat situaţia în buletinul de ştiri de azi.
Fapta nu a rămas nesancţionată, însă, din informaţiile noastre de până acum, singurii care au aplicat o amendă au fost poliţiştii de frontieră care au făcut echipă cu poliţiştii oraşului şi un reprezentant al ARBDD, au identificat autoturismul şi desigur proprietarul acestuia căruia i s-a aplicat o sancţiune de 1000 de lei în conformitate cu prevederile OUG 202 din 2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere (art 77 pct 3 lit b) care prevede sancţiuni de până la 1000 de lei pentru „circulația sau staționarea vehiculelor pe plaje, diguri și faleze, cu excepția locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenții operative„.
Persoana sancţionată este un localnic din Sulina care şi-a motivat fapta prin aceea că pentru a ajunge la taliene, amplasate la câţiva kilometri distanţă, trebuie să traverseze o gârlă şi altă soluţie decât traversarea ei astfel nu există.
Cât despre ARBDD, de la care aşteptam o luare de poziţie mai dură decât atunci când nişte pelicani au fost goniţi de o ambarcaţiune cu turişti, şi la această oră ultima postare de pe pagina de socializare este despre faptul că în 30 iulie 2021 „Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a prezentat specificul și importanța zonei costiere din rezervație copiilor din comuna Corbu care au participat la acțiunea organizată la inițiativa Instituției Prefectului Județului Constanța, cu ocazia Zilei Internaționale a Prieteniei”. Poate şi pentru că s-a schimbat guvernatorul …

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button