fbpx
Timp liber

Cum se poartă corect un portofel bărbătesc

Portofelul este accesoriul care poate spune foarte multe lucruri despre personalitatea şi caracteristicile unui bărbat. Un portofel poate fi ordonat sau dezordonat, poate conţine lucruri inutile sau, din contră, să fie bine organizat şi să conţină doar ceea ce este strict necesar, poate fi elegant şi discret sau poate fi mare şi încăpător. Pe lângă aceste aspecte, portofelul trebuie să fie accesoriul care defineşte o ţinută, care creează cadre fluide şi echilibrate cu celelalte elemente şi dă o notă unică întregului outfit.

Portofelul potrivit ţinutei şi tendinţelor

Atunci când îţi procuri un portofel, este esenţial să alegi modelul care se va potrivi ţinutelor şi nevoilor tale. Dacă ştii că obişnuieşti să ţii permanent asupra ta bonuri, abonamente, chitanţe sau facturi, atunci îndreaptă-ţi atenţia către un portofel încăpător, cele tip port document putând veni în întâmpinarea nevoilor tale. Dacă preferi să porţi asupra ta doar strictul necesar, bani, carduri şi un card de identitate, atunci alege un model slim din piele, discret, uşor şi de dimensiuni reduse. În ceea ce priveşte ţinutele, acestea sunt hotărâtoare atunci când îţi alegi un mou model de portofel din piele. Pentru un look casual, îţi poţi îndrepta atenţia către modele de portofele mai mari, în tonuri cromatice îndrăzneţe, prevăzute cu sisteme de închidere şi dotate cu multe compartimente. Dacă vrei să îţi completezi o ţinută elegantă, alege un portofel negru din piele, cu un design clasic, mic, uşor şi subţire. Un portofel negru din piele se va potrivi foarte bine şi ţinutelor office, creând cadre echilibrate din punct de vedere cromatic, alături de încălţăminte, mănuşi sau cureaua de pantaloni. Unei ţinute sport îi poţi adăugă un portofel din piele open wallet, precum şi un port chei încăpător şi foarte util. Dacă eşti în căutarea portofelului potrivit, poţi să descoperi pe toronero cele mai moderne modele de portofele realizate din piele naturală, lucrate manual, rezistente, practice, bine compartimentate şi cu un design unic.

Reguli de purtare a portofelului bărbătesc

Portofelul este accesoriul care conferă stil şi personalitate unei ţinute, atât timp cât este purtat respectând câteva recomandări. Portofelul nu se poartă în buzunarul de la spate al pantalonilor, ci în buzunarul interior al piesei vestimentare superioare, respectiv sacou, haină de costum, palton, jachetă sau geacă. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci portofelul va fi purtat într-o borsetă, în servietă, mapă sau în geanta cross body.  Pe lângă acest aspect al locului potrivit pentru purtare, portofelul bărbătesc trebuie să fie ales în concordanţă cu întreaga ţinută, fără a face notă discordantă cu abordarea stilistică aleasă pentru respectivul context. De asemenea, portofelul va fi organizat şi curăţat periodic, înlăturându-se toate elementele care ar putea conduce la deformare şi la un aspect inestetic.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE