fbpx
Ştirea zilei

Cursa de Periprava se face de vineri prin …Sulina!

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de azi, la o zi după ce a fost INTERZISĂ navigaţia navelor şi ambarcaţiunilor civile, indiferent de pavilion, în sectorul românesc al braţului Chilia al Dunării, a fost discutată situația transportului și aprovizionării localităților din zona brațului Chilia.

Ca urmare a faptului că pe braţul Chilia al Dunării, pentru localităţile izolate se realizau de trei ori pe săptămână curse cu nave pasager de transport persoane şi mărfuri, interdicţia Căpităniei a presupus găsirea unor soluţii alternative. Prima a venit chiar de la Navrom Delta care a transmis azi dimineaţă o adresă prefecturii prin care se propune ca preluarea fluxului de pasageri pentru Periprava, CA Rosetti, Letea şi Sfiştofca să se facă luni, miercuri şi vineri printr-o cursă la Sulina, la Dana AFDJ din cartierul Prospect.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență se vor pune la dispoziție mijloace de transport rutier (microbuze) pentru transportul persoanelor pe DN 222 N Tulcea – Chilia Veche, iar Inspectoratul Școlar Județean va dispune ca internatele în care sunt cazați elevi cu domiciliul în localitățile de pe brațul Chilia să rămână deschise și în weekend.

Decizia privind interzicerea navigaţiei pe Canalul Chilia nu a fost luată de noi cei de la Tulcea, ci a fost o decizie de la nivel înalt. Nu are rost să discutăm de ce. Important e că a fost nevoie să găsim într-un termen foarte scurt soluţii alternative şi chiar azi am cerut în comanament 5 microbuze iar în patru ore acestea erau la dispoziţie. Drumul spre Chilia nu este foarte bun şi de aceea, cu sprijinul primarilor din deltă se vor realiza şi curse cu şalupe pe canale, nu pe braţul Chilia, pentru a transporta persoane în aceste localităţi izolate iar Navrom Delta va realiza de câte ori este nevoie transport de mărfuri” a delcarat azi Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button